Hikayat jari Dang Amai

Sumbangsih untuk Bonda Almarhumah Dayang Hjh Halimah Hj Yussof




Malaysia:
  • VANILLA PASTRY BANDAR BARU BANGI.


  • Brunei Darussalam
  • BEST EASTERN BOOK STORE BRUNEI DARUSSALAM
  • LE APPLE BAKERY
  • PUSTAKA REMAJA


  • On-Line Sale:
  • JEMARI SENI
  • E-KEDAI














    PURIH BANGSA

    Brunei tanah air kita
    Warisan berkurun lamanya
    Budaya Melayu teras bangsa
    Islam cara hidup kita

    Kita purih pancir mulia
    Tabah gagah berhemah tinggi
    Bermaruah dan berperibadi
    Bersopan sedar harga diri

    Masa depan penuh cabaran
    Kita ungkayahkan dengan iman
    Dengan ilmu bakti setia
    Ikhlas amanah kerana Allah

    Bangunkan kemakmuran
    pelihara keamanan
    Teguhkan kedaulatan
    Tegakkan keadilan
    Junjunglah kebenaran
    Hidupkan kerohanian
    Ajaran Allah kita turutkan

    Tegak bersatu mendukung negara
    Brunei sejahtera bumi tercinta
    Taat setia rakyat bahagia
    Di bawah naungan Sultan kita





    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Anak pemagat dibawa lari,
    Dibawa oleh anak Benggali;
    Mari tuan duduk kemari,
    Makan sirih bersama kami
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




  • << March 2006 >>
    Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     01 02 03 04
    05 06 07 08 09 10 11
    12 13 14 15 16 17 18
    19 20 21 22 23 24 25
    26 27 28 29 30 31




    Saturday, March 18, 2006
    Along

    ... sambungan Kitab coklat bulu sapi

    Along bukan bermaksud Ceti yang penyangak lagi kejam itu. Yang ku maksudkan disini ialah saudara ku yang sulong disebelah... Terpaku seketika. Ehmmm sebelah.. Garu kepala yang tidak gatal. Disebelah siapa yah??? Urghhhhh Ka Basai tolong Ka Tangah huraikan macamana talian kita ngan si Along nih. Nak dikatakan yang sulong bukan jugak.. Kan Kaka Basai dah sulong???

    Lupakan aje lah talian itu. Yang pasti bukan talian talipon. Talian pusat barangkali...

    Back to kitab coklat bulu sapi. Sebenarnya aku tidak tahu nak mula dari mana. Terdapat empat halaman didalam Ucap Selamat Along ini. Halaman pertama selembar kertas jarang yang tercoret sebaris ayat dengan format memanjang kebawah; "selamat ulang tahun" dan dihiasi dibawahnya dengan sehelai daun pokok paku. Halaman kedua mengandungi suara hatinya yang mengusik kalbu. So sweeeeet lah Along. You really touch my heart. Halaman ketiga pula mengandungi posing maut Along. Oooopss betul ker ko nih. I luv ur twingkling eyes. Pun guna paper transparent jugak. Halaman terakhir Along guna kertas merah jambu. Halaman itu polos. Hatta satu patah perkataan pun. Tapi cukup memberi makna bahawa dia 'ALONG' si Pink Jambu  yang ceria yang selalu memeriahkan rumah ku dengan twinkle twinkle little starnya. Memang sesuai dia jadi anak murid kesayangan tekdhu tu. I miss u dear...

    ~Sekapur Sireh~

    Maaf aku terpaksa berhenti dulu seketika. Akan disambung cerita Kitab coklat bulu sapi ini kemudian nanti. Kaka Basai kitab ini terlalu tebal untuk dihabiskan dalam satu hari. Takut ada yang tertidur didepan PC. So aku terpaksa beri laluan kepada penaja utama Sinah Bisc untuk keudara menghiburkan anda yang mana sudah lama menanti kehadirannya.

    Kepada tetamu yang tidak jemu menghantar email bertanyakan kelas memasak ini tunggulah tidak lama lagi akan keudara.. Dan disini ingin ku susun sepuloh jari kerna belum usai membalas email kamu semua. Masa terlalu sedikit untuk ku mencoret. Harap-harap aku tidak akan tenggelam dalam hambatan waktu yang menghimpit ini. Salam sayang buat kamu semua...

    Posted at 05:33 am by ninasuria

    tulip
    March 18, 2006   11:25 AM PST
     
    kak nina, pesal x buat tayangan perdana posing maut Along tuh? Achik nk gak tgk... hehe...

    p/s: twinkle2 little star ke? bukan bukan twinkle2 big bear? guna la bear, lg cosy... :P
    kaksu
    March 19, 2006   08:56 AM PST
     
    iskh iskh cantiknya kreatifnya segaknya....
    kakmon
    March 21, 2006   10:26 AM PST
     
    tulip
    ko x nampakh posing maut along tuh.. aku suka sangat tengok matanye yg bulat tengok cicak meneran kat siling tuh, mcm muka tekezut kak nina gak :P ampun

    kaksu
    tu arr aku pon terpesona ngan hasil jarinye yg kreatif.. cantik kan kaksue??? *kelip2 bulu mata minnie klavu*

    kakak burung tiong pon suka baca kitab tu kaksu.. takut pulak kakmon dia kotorkan :)

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry


    Blogdrive