Hikayat jari Dang Amai

Sumbangsih untuk Bonda Almarhumah Dayang Hjh Halimah Hj Yussof




Malaysia:
  • VANILLA PASTRY BANDAR BARU BANGI.


  • Brunei Darussalam
  • BEST EASTERN BOOK STORE BRUNEI DARUSSALAM
  • LE APPLE BAKERY
  • PUSTAKA REMAJA


  • On-Line Sale:
  • JEMARI SENI
  • E-KEDAI














    PURIH BANGSA

    Brunei tanah air kita
    Warisan berkurun lamanya
    Budaya Melayu teras bangsa
    Islam cara hidup kita

    Kita purih pancir mulia
    Tabah gagah berhemah tinggi
    Bermaruah dan berperibadi
    Bersopan sedar harga diri

    Masa depan penuh cabaran
    Kita ungkayahkan dengan iman
    Dengan ilmu bakti setia
    Ikhlas amanah kerana Allah

    Bangunkan kemakmuran
    pelihara keamanan
    Teguhkan kedaulatan
    Tegakkan keadilan
    Junjunglah kebenaran
    Hidupkan kerohanian
    Ajaran Allah kita turutkan

    Tegak bersatu mendukung negara
    Brunei sejahtera bumi tercinta
    Taat setia rakyat bahagia
    Di bawah naungan Sultan kita





    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Anak pemagat dibawa lari,
    Dibawa oleh anak Benggali;
    Mari tuan duduk kemari,
    Makan sirih bersama kami
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




  • << April 2006 >>
    Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     01
    02 03 04 05 06 07 08
    09 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30




    Monday, April 03, 2006
    Wehhhhhhhhhh

    Angah, Achik dan Ucu... maaf sambungan kitab coklat bulu sapi da7crownies terrrrrrrrrsangat lambat Ka Tangah kuarkan. So ari ni Ka Tangah curi sedikit masa Tuan Ismit untuk melunaskan utang yang belum usai ini.

    Angah terimakasih mengirimkan aku kupu-kupu(dalam kartu kuning) comel itu... Lai Damit buatkan ruangan Angah begitu cantik sekali. Memang Lai Damit letak Angah kat VIP seat. Yang lain tolong jangan jealous yah. Tengoklah sendiri, kelas kan..????

     


    Achik terimakasih berikan aku love letter warna biru itu. Sian Achik paksa perah otak nak hasilkan ayat taboo. Lepas nih Achik boleh lawan surat unggu untuk Nuha tu kan *jeling maut Ka Basai*. Ka Tangah paksa kecikan pix kad cinta Achik nih.. Takut ade yang jealous tengok kartu Achik yang berseni ni. Memang tak dapat Ka Tangah nafikan Achik kirim surat cintanya dengan hatinya sekali. Memang Achik ikhlas sesangat *jeling lagi sekali Ka Basai*. Aku hairan Lai Damit letak Achik kat front seat. Napa yah???? Mungkinkah disebabkan kehadiran Jula Juli bintang lima itu...???


    Last but not least our dearest Ucuuuuuu.. Kartunya penuh dengan liplap dan sweeties yang menguja. Kenapalah Ucu tak hantar aje sweeties tu.. Mesti Ka Tangah rasa jadi kanak-kanak riang semula. Tapi tak pe lah. Ucu dah berikan hadiah yang paling mahal pada Ka Tangah. Terimakasih hadiahkan gadis manis itu. Cayalah Ka Tangah akan publish kat Notice board balai polis.. "mencari gadis yang hilang". Sebab ape??? Ucu was missing in action hikhikhikhik...

    ~Sekapur sireh~

    Terimakasih Lai Damit menenun begitu rupa kartu-kartu tersebut menjadi sebuah kitab yang manis dan penuh rasa kasih sayang. Begitulah cantiknya ICT dapat menemukan da7crownies yang berlainan dunia dengan hanya ketikan hujung jari.....

    Posted at 11:25 am by ninasuria

    tulip
    April 4, 2006   08:37 PM PDT
     
    ka tangah, poskan sekali pic girl yg missing in action tuh ke sini... mana tau kot2 hilang ke sempadan bergolak di utara malaysia nuh... :D

    p/s: love letter tu ada bau lavender tak? achik ada letak bau2 lavender kat c2..

    muahhh... love u, sis!
    kak mon
    April 5, 2006   07:33 AM PDT
     
    Achik okai kakmon fax skang gak :P

    oooops harum levender??? dh ilang dah.. Klavu yg sedut abis *jeling maut Lai Damit*
    kLavu
    April 5, 2006   08:35 AM PDT
     
    oit mana ada aku sedut bau lavendar tu, ari tuh kan kakmon buka lavendar tu dah jadi benih padi muahahaha

    kakmon susunan tu mengikut sapa yang antar dolu :D
    JiD
    April 7, 2006   01:27 PM PDT
     
    yeh!!kalu ikut susunan saper yg antar dulu dok bawah..maksubnya kad jid la bakal dok paling atas nanti..hehehhe...**kena lmbatkan lagi la penghantaran..supaya sentiasa duduk kat atas**heheheh...
    kak mon
    April 10, 2006   12:02 PM PDT
     
    tulip ko jan pcaya ckp klavu mesti die sedut punya.. ko tahu ler kan spesis hape dia nie..

    o klavu guna FIFO aku ingat guna teori pavlov hikhikhikhik :D :D :D monggoooo.. rtnye klavu memang adil dan bahagia muahahahaha

    Jid kakmon tunggu sampai lenguh taow.. napa x sampai2 eik *tayang muka tiong nak liptik*

    itik kemana ko mengilang *lari dptkn itik* nasib ko dah dtg melapo ri nih.. kalo x soma stesen RTB n ASTRO akan publish gambo ko tuh
    kaka basai
    April 17, 2006   07:56 PM PDT
     
    uwaaa... kaka basailah yang paling tak kreatif...
     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry


    Blogdrive