Hikayat jari Dang Amai

Sumbangsih untuk Bonda Almarhumah Dayang Hjh Halimah Hj Yussof




Malaysia:
  • VANILLA PASTRY BANDAR BARU BANGI.


  • Brunei Darussalam
  • BEST EASTERN BOOK STORE BRUNEI DARUSSALAM
  • LE APPLE BAKERY
  • PUSTAKA REMAJA


  • On-Line Sale:
  • JEMARI SENI
  • E-KEDAI














    PURIH BANGSA

    Brunei tanah air kita
    Warisan berkurun lamanya
    Budaya Melayu teras bangsa
    Islam cara hidup kita

    Kita purih pancir mulia
    Tabah gagah berhemah tinggi
    Bermaruah dan berperibadi
    Bersopan sedar harga diri

    Masa depan penuh cabaran
    Kita ungkayahkan dengan iman
    Dengan ilmu bakti setia
    Ikhlas amanah kerana Allah

    Bangunkan kemakmuran
    pelihara keamanan
    Teguhkan kedaulatan
    Tegakkan keadilan
    Junjunglah kebenaran
    Hidupkan kerohanian
    Ajaran Allah kita turutkan

    Tegak bersatu mendukung negara
    Brunei sejahtera bumi tercinta
    Taat setia rakyat bahagia
    Di bawah naungan Sultan kita





    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Anak pemagat dibawa lari,
    Dibawa oleh anak Benggali;
    Mari tuan duduk kemari,
    Makan sirih bersama kami
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




  • << June 2007 >>
    Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     01 02
    03 04 05 06 07 08 09
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30




    Wednesday, June 27, 2007
    Myrah's cuppies cake

    4 cawan tepung naik sendiri

    1 cawan susu segar

    1 cawan gula aising/kastor

    1 cawan telur

    1 cawan mentega cair

    Bahan tabur:

    1 cawan coklat CHACHA atau yang sewaktu dengannya

    1 keping coklat makan apa saja

    24 mangkok kek kertas

    Campak semua bahan2 kecuali mentega. Pukul hingga sebati selama 2minit. Masukkan kedalam mangkok kek kertas. Dan hiaskan dengan bahan tabur. Bakar 190celcius selama15minit. Hidangkan terus bersama teh atau apasaja, asal jangan tercekik.

    Nota YAGAN: Klik disini untuk langkah demi langkah Myrah's Cuppies.

    ~Sekapur sirih~

    Aku semakin mim alif lam sin akhir-akhir ini. Mungkinkah bahana dua minggu pulun mengayam karan???? ATAU pancaran 'broadband wireless cyber corner' jiran sebelah sudah kena tebang Pak Zama'en??? Entah lah Labuuuuuuuuuuuuuu...

    Posted at 12:46 pm by ninasuria

    kaksu
    June 27, 2007   03:46 PM PDT
     
    sayang,

    kalau nak tau lagu cuppycakes kena pi rumah jid... ahaks
    kakmOn
    June 29, 2007   09:19 AM PDT
     
    kaksu, itu la leyn jatuh hati dengo lagu tu di umh babuJid, sampai nangis gulik2 tamau off pc nak nyanyi sama, ntah apa butir bunyi dia sebut sampai kuar skrampiyampiblop hahahaha
    Jid
    June 29, 2007   08:41 PM PDT
     
    Jid version: hahahaha.. kakmon...kalu camtu leyn boleh tulis lirik baru utk lagu tuh...hehehehe...

    U're sooo dear....(",)

    AKuP version: yummy..yummy... cup cake..nyumm..nyum...
    nina
    July 2, 2007   02:43 PM PDT
     
    leyn pasai copycat org memang power beb, ari2 dengo lutfan hafal surah ikhlas, dia dibakang lak yg hafaz, harap2 dah besar nanti bole jd hafizah 30juz Al-Quraan.. amen10000x :)
    tuLIP
    July 3, 2007   12:01 AM PDT
     
    Kak nina... patutlah ada org dok seru2, rupanya ada kek...

    opsss... dah terlambat 4 hari ni, still available lg ke kek tu?

    kak nina, TQ utk kad lavender tuh! TQ! TQ! Terkejut and suspen betul waktu terima. :-* <3 youuuuuuuuuuuu!
     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry


    Blogdrive